sopnedkast   

Hushållssopor 

Hushållssopor kastas i sopnedkastet i väl förslutna påsar. Glasflaskor, tidningar, kartonger etc får inte kastas i sopnedkastet. Varje stop i sopnedkasett och sopkarusell kostar föreningen tusentalskronor. 

 

Tidningsåtervinning  En gång i veckan finns möjlighet att lämna tidningar för återvinning. Detta sker tidigt på morgonen på måndagar.Lämna tidningarna i en papperskasse precis utanför porten mellan söndag 19:00 och måndag 05:00.  

 

Vad får jag slänga? Det är enbart tidningar som tas med vid upphämtning. Missar du tiderna ovan, eller har annat du behöver slänga, finns miljöstation på Torkel Knutssonsgatan. 

 

Jag missade tiden, är det ok att jag ställer tidningarna utanför porten ändå?Nej. Ur brandsynpunkt är det viktigt att inget material står utanför porten. Vi hoppas därför att tiderna hålls av alla medlemmar, och att det som inte är tidningar slängs direkt vid miljöstationen i stället för att hamna utanför porten.Det sker också många visningar i huset och vi vill såklart att entrén ser trevlig och välkomnande ut när vi får besök av både vänner och spekulanter. 

 

Grovsopor

Föreningen har ingen möjlighet att tillhandahålla ett grovsoprum. Ett par gånger om året beställer vi därför en container där samtliga i huset har möjlighet att göra sig av med grovsopor. Avisering om detta sker i trapphuset och här på hemsidan.   

 retur  

 

Återvinningsstationer (Timmermansgatan och Torkel Knutssonsgatan) 

 

Glasförpackningar till exempel syltburkar, vin- och spritflaskor, hudvårdsburkar, läskflaskor (ej pant) och deodorantförpackningar.  

 

Förpackningar av plast till exempel yoghurtburkar, plastlock, plastdunkar, créme fraiche-burkar, sköljmedelsflaskor, diskmedelsflaskor, plastpåsar, plasttuber, plastfolie, vakuumförpackningar och frigolit. 

 

Förpackningar av metall till exempel konservburkar, tuber, kapsyler och lock, dryckesburkar utan pant, aluminiumfolie, aluminiumformar och värmeljushållare.  

 

Förpackningar av papper till exempel mjölk- och flingpaket, omslagspapper, färdigmatsförpackningar, hundmatsäckar, sockerpåsar, skokartonger, och toarullar.  

 

Tidningar till exempel dagstidningar, veckotidningar, telefonkataloger, reklamblad, pocketbok och vanligt skrivpapper.         

Login

Kontaktinformation

Brf Katthuvudet 25

Att: Styrelsen
Bastugatan 27
118 25 Stockholm

info at bastugatan27.se